4daagse

manager | 20 juli 2015 17:22

foto FemkeDoor: Femke Hessels
Stagiaire Uitgeverij Logikos

 

4daagse
Wandelaars, schoenen, gladiolen, Vierdaagse-kruizen en thrillers


wandelschoenen

Van 21 tot en met 24 juli 2015 vindt  de 99ste Vierdaagse plaats te Nijmegen.

 

De 4daagse.nl organiseert ieder jaar weer een meerdaagse afstandmars in Nijmegen en omgeving die bekend staat als de ‘Vierdaagse’ of ‘The Walk of the World’. Het wandelevenement trekt steeds zo’n 42.000 wandelaars en zelfs nog meer toeschouwers vanuit de hele wereld. Na vier dagen van wandelen, afzien en genieten eindigt de wandelprestatietocht in de Via Gladiola, waar de wandelaars onthaald worden met gladiolen. De uitdrukking ‘de dood of de gladiolen’ oftewel ‘alles of niets’ is afkomstig van de wielersport en misschien zelfs ontstaan gedurende de tijd van gladiatoren, maar wordt ook gerelateerd aan de Vierdaagse. Sinds 1983 wordt de Sint Annastraat al omgedoopt tot de Via Gladiola, vanwege de relatie tussen de Vierdaagse en gladiolen. Na het hartelijk ontvangst met bloemen van het publiek, ontvangen de wandelaars een Vierdaagsekruis als welverdiende prijs voor hun prestatie.

 

boek wandelt mee

Uitgeverij Logikos komt al acht jaar met 4daagse thrillers die zich afspelen rond de Nijmeegse Vierdaagse. Dit jaar is ‘De dood wandelt mee’ van Rob Bakker verschenen. De thriller beschrijft de periode rond de Vierdaagse. “In Nijmegen heerst een uitgelaten en ontspannen sfeer in aanloop naar de Vierdaagse. Maar dan valt er een driegbrief op de mat van het gemeentehuis met een onheilspellende boodschap.
De thriller biedt lezers de kans om gedurende de Vierdaagse naast het wandelevenement eveneens te genieten van wat spanning en vermaak.”