Je draai vinden in het nieuwe werken

manager | 23 september 2015 9:48

JackDoor: Jack

Eigenaar Logikos Trainingen

 

 

 

Het oude werken (HOW) gebeurde op een vaste plek en op vaste tijden.  Daardoor waren privé en werk duidelijk gescheiden. Het nieuwe werken (HNW) gebeurt plaats- en tijd onafhankelijk.  Daardoor lopen niet alleen tijd en plaats, maar ook privé en werk door elkaar. Welke van de twee beter is, HOW of HNW, laten we hier in het midden. Het gaat erom hoe je in het nieuwe werken je draai kunt vinden. Dat is een hele opgave. Je kunt niet zonder je laptop, tablet en mobieltje, maar je moet nog leren werken en leven mét en zonder.

 

In het scheppingsverhaal van de bijbel wordt de 7e dag als rustdag aangeduid. De Grote Schepper van hierboven vond een werkweek van 6 dagen wel welletjes, zag dat alles goed was, nam zondags vrij en ging naar het strand.

 

Fokke-en-Sukke-drukken-het-nieuwe-werken-erdoor-090511(2809)HNW maakt plaats- en tijdonafhankelijk werken mogelijk en daarmee tegelijkertijd de vrijheid om plaats- en tijdonafhankelijk niét te werken, HNNW (het nieuwe niet werken).

Je kunt op elk moment en op elke plaats stoppen met twitteren, mailen, whatsappen, uploaden, downloaden, filmpjes maken en liken, maar dat vraagt discipline en een gezonde dosis zelfvertrouwen.
Dat is de overeenkomst met HOW, dat vroeg ook om discipline en zelfvertrouwen.

 

Maak je zelf niets wijs. Je bent maar een mens, niet onmisbaar en niet onsterfelijk. Wil je zo lang mogelijk in dit leven online blijven, dan moet je regelmatig onbereikbaar zijn.    

 

 

Logikos biedt verschillende trainingen aan die je werkende leven een stuk makkelijker maken. Zo geeft de training Timemanagement je inzicht in je tijdsbesteding, handvatten om je werkzaamheden in te delen en tips om je planning in de hand te houden.