Stagiaire Karlijn Knop stelt zich voor

manager | 11 februari 2016 8:55

 

DoFoto Karlijnor: Karlijn
Stagiaire

Mijn naam is Karlijn Knop, ik ben 23 jaar en ik ben de nieuwe stagiaire bij Logikos. Met deze blog wil ik me even voorstellen. Ik studeer Toegepaste Psychologie en ik zit in mijn 3e jaar. Ik heb er al een half jaar stage op zitten.
 

Vorige stage: Spirare

Mijn vorige stage was bij Spirare Talent Valley in Venlo, een ontwikkelingsplek voor hoogbegaafde jongeren die zijn vastgelopen in het (onderwijs)systeem. Een prachtige, inspirerende plek die mijn hart heeft veroverd en waar ik veel (onder andere over mezelf) geleerd heb. Tijdens mijn stage merkte ik dat ik wat meer behoefte had aan structuur en duidelijkheid en dat ik ook graag een andere tak zou willen leren kennen. Ik wilde graag een stage waar ik meer terug zou zien van wat ik op school heb geleerd. Uiteindelijk is dit Logikos geworden. Het zijn bijna twee uitersten; Spirare is een zeer onconventionele plek, een pionier, Logikos is wat conventioneler.

 

Eerste weekstage

Ik heb net mijn eerste week achter de rug. Het was wel even schakelen.  Ik heb nu een kantoorstage, terwijl ik bij mijn vorige stage echt de hele dag in contact stond met mensen. Een voordeel hiervan is wel dat ik een stuk minder moe ben aan het eind van de dag. Ook vind ik het erg leuk om administratieve en secretariële ervaring op te doen. Daarnaast ga ik minimaal 1x per week mee met Anouk als zij een training geeft. Nu nog om mee te kijken, te ondersteunen en eventueel feedback te geven, later zal ik hopelijk ook onderdelen mogen verzorgen.

 

Andere werkomgeving

De sfeer bij Spirare is zéér informeel. De sfeer bij Logikos ervaar ik echter ook als redelijk informeel, het blijft een kantoor, maar er is zeker ruimte voor gezelligheid en humor. Dat laatste vind ik erg belangrijk. Op mijn vorige stage kreeg ik mee dat onder andere mijn enthousiasme een van mijn krachten is, ik denk dat ze dat inmiddels wel hebben gemerkt op kantoor ;). Daarnaast hoop ik dit over te kunnen brengen tijdens trainingen.

 

Wat ik graag wil ontwikkelen

Ik vind het trainersvak erg interessant. Vooral het bedenken van trainingen en het contact met mensen spreekt mij erg aan. Wat ik hier graag in wil ontwikkelen, is het comfortabel zijn met het voor een groep staan. Op dit moment voel ik me nog een ‘deer in the headlights’ als alle ogen op mij gericht zijn. Ik hoop bij deze stage te leren om ontspannen voor een groep te kunnen staan en mijn kennis, vaardigheden en enthousiasme te delen met anderen.


1 Responses to Stagiaire Karlijn Knop stelt zich voor

Reacties zijn gesloten.